Fogpótlás

Fémmentes fogpótlás – Cirkon korona, híd

Legyen fogpótlása allergénmentes és esztétikailag kifogástalan

A fogpótlások fejlődése a pontosság és az esztétikum fokozásában rejlik. Az elmúlt évtizedben, a fogászatban és a fogtechnikában is megjelent a digitális technológia. Ebből adódóan elmondható, hogy a számítógépek segítségével tervezett váz adja a jelenleg elérhető legmegbízhatóbb hosszú távú eredményt, mint a nálunk is fellelhető fogpótlás.

A fix fogpótlások közé a korona és hídpótlások tartoznak, amelyek fém-kerámia és fémmentes cirkónium anyagból is készülhetnek, lehetővé téve a fémallergiás pácienseknek is a rögzített fogpótlásokat. A kivehető pótlásaink között a hagyományos lemezes fogsor mellett, a kapcsokat nem tartalmazó részlegesen kivehető és fogászati implantátummal rögzített kombinált fogművek is szerepelnek.

Mit jelent az, hogy egy fogpótlás fémmentes?

A fogpótlások minden esetben két részből tevődnek össze, váz illetve kerámialeplezés. A váz készülhet fémből, vagy modern, fémmentes alapanyagból (pl.: cirkónium). A hagyományos és fémmentes fogpótlás között a transzparenciában is különbség fedezhető fel, aminek köszönhetően a pótlás természetessége tovább fokozható. Egy fémmentes fogpótlás alkalmas arra, hogy visszaadja fogainak természetességét és mindezek mellett hosszú távon biztosítsa a fogíny épségét és egészségét .

Mi a fémmentes cirkon/cirkónium korona és híd

A fémmentes fogpótlások legújabb tagjai a cirkónium korona és híd. Kiemelkedő fogpótlási eljárás, mert alapanyaga a cirkónium-dioxid, ami egy teljes mértékben fémmentes anyag, nem okoz allergiát. Utóbbin felül a fémvázak helyettesítésére is kiválóan alkalmas, továbbá a fémvázas fogpótláshoz képest a cirkónium sokkal esztétikusabb, természetesebb megjelenést biztosít.

Fémmentes fogpótlás legfőbb előnyei:

  • teljes mértékben allergénmentes
  • természetes hatást nyújt
  • szilárd és hosszú távon tartós
  • kiváló a fényáteresztő képessége
  • kimagasló az esztétikája
  • ezred milliméter pontosságú
  • fémmentes fogpótlási lehetőség
  • jól illeszkedik az ínyhez
  • rövid időn belül elkészíthető
  • kifizetődő befektetés

A fémmentes fogpótlás készítése: CAD-CAM technológiával

A cirkon/cirkónium pótlásokat számítógép-vezérelt CAD-CAM technológiás rendszerrel alkotják meg. Ez lehetővé teszi a korona legpontosabban való elkészítését, számos más előnye mellett. A kiváló fogpótlás rövid idő alatt elkészülhet a majdnem teljesen automatizált munkamenetben. A számítógépes tervezésnek és a számítógépek által vezérelt kivitelezésnek köszönhetően ezred milliméter pontosak és ezért nem csak élethűek, de komfortosak is.

Kérjen időpontot

Telefonszám: +36 70 308 0377

Rendelési idő: H-Cs: 06-18
 P: 06-13

A telefonos időpont egyeztetés a fenti rendelési időben lehetséges.