Dentálhigénia

Rendelési idő

H-Cs : 06-18 P 06-13

Telefonszám

70/ 30 80 377

Cím

2120, Dunakeszi, Fő út 75-81

Dentálhigiénia-fogkő eltávolítás

A fogkő kialakulását számos belső és külső tényező is befolyásolhatja. Köztük a fog- és szájápolás minősége, az étkezési szokások, a dohányzás, különféle betegségek, gyógyszerek, az életkorunk. Étkezések után a fogakra lerakódik egy vékony plakk réteg, mely a nyálban feloldódott étel egy része. A plakk egy idő után egyre keményebbé válik, mivel a nyálból különböző ásványi anyagokat „vonz” magához. Amennyiben pedig ez nincs időben, rendszeresen eltávolítva, akkor alakul ki a megkeményedett plakk, amit más néven, fogkőnek nevezünk. A hosszabb ideig eltávolítatlan fogkő fogágybetegséget okoz, ami a fogak mozgásához, majd elvesztéséhez vezet. A fogak ilyen okból történő mobilitása már fiatal felnőttkorban is lehetséges.

A fogkő nemcsak a mosolyunk szépségén ront, hanem a lerakodott fogkő táptalaja a baktériumoknak is, így könnyedén okozhat fogszuvasodást , ínygyulladást, és következményes fogágybetegséget. A spontán , illetve a fogmosás során jelentkező ínyvérzés hátterében is a fogkő áll. A keletkező vér a szájüregi nedves környezetben bomlásnak indul , ami kellemetlen szájszagot okoz. A rendszeres kontroll és a fogkő eltávolítása szükséges a fent említett problémák megelőzése érdekében.
Eltávolítása évente egyszer indokolt, de a gyakoriság szükségességét a felsorolt faktorok befolyásolhatják. Erről már az első vizsgálat során képet alkothatunk.
A megfelelő fogkrémek, öblögetők kiválasztásában is segítünk szájhigiéniájának fenntartása érdekében.

Kérjen időpontot

Telefonszám: +36 70 308 0377

Rendelési idő: H-Cs: 06-18
 P: 06-13

A telefonos időpont egyeztetés a fenti rendelési időben lehetséges.