Fogászati beavatkozások

Rendelési idő

H-Cs : 06-18 P 06-13

Telefonszám

+36-70-308-0377

Cím

2120, Dunakeszi, Fő út 75-81

Konzerváló fogászat

A fogmegtartó tevékenységek közé tartozik a kevésbé destruált fogak esztétikus töméssel való ellátása, illetve a nagy kiterjedésű szuvasságok inlay, onlay, overlay ( betétekkel ) történő helyreállítása, amely nagy pontosságot és esztétikailag kimagasló eredményt nyújt korona készítése nélkül is. 

A korona-pótlás elkerülhető az elszíneződött, foltos frontfogak esetén is, azok kerámia héjjal történő ellátásával.

Gyökérkezelés

A gyökérkezelés lényege, hogy a fog gyökerében lévő gyulladt vagy elhalt ér- és  idegszövetet maradéktalanul eltávolítsuk, majd a gyökércsatornát olyan méretűre tágítsuk, hogy azt gyökértömő anyaggal tökéletesen feltölthessük.

Ez a folyamat jelentősen megváltozott az utóbbi időben. A korábbi kézzel végzett kezelést felváltották a gépi gyökérkezelő technikák, amelyek között jelentős különbségek vannak. Az általunk használt gépi eszközök a jelenleg legmodernebb technikát képviselik, amik

– több biztonsági elem révén kiküszöbölik a tágítók gyökércsatornába való törését

– lehetővé teszik a gyökér hosszának és csúcsának pontos meghatározását még a tágítás alatt is

– akár rendkívül görbe gyökerek esetén is kimagasló eredményt nyújtanak.

Fogpótlás

A fix pótlások közé a korona és hídpótlások tartoznak, amelyek fém-kerámia és fémmentes cirkónium anyagból is készülhetnek, lehetővé téve a fémallergiás pácienseknek is a rögzített fogpótlásokat. 

 A kivehetős pótlásaink között a hagyományos lemezes fogsor mellett, a kapcsokat nem tartalmazó részleges kivehető és implantátummal rögzített kombinált fogművek is szerepelnek.

A fogpótlástan fejlődése a pontosság és az esztétikum fokozásában rejlik. Az elmúlt évtizedben  a fogászatban és a fogtechnikában is megjelent a  digitális technológia. A fogtechnikai komputerek segítségével tervezett váz adja a jelenleg elérhető legmegbízhatóbb hosszútávú eredményt.

Sebészet

A menthetetlen fogak, gyökerek eltávolítását nehéz esetekben is elvégezzük, ha szükséges feltárásból is, így nem kell szájsebészetre, ügyeletre utalnunk pácienseinket, időt, utazást megtakarítva nekik és újabb érzéstelenítőktől megóvva őket.
A fogak gyökerein kialakult cysták,szájüregi lágyrész fibrómák eltávolítását, sérülések ellátását is elvégezzük.
A felső, és különösen az alsó bölcsességfogak visszatérő gyulladásokat, fogtorlódást okozhatnak. Ezen fogak eltávolítása is feladataink közé tartozik.
 
A hiányzó fogak pótlása nemcsak a szomszédos fogak lecsiszolásával, hidak segítségével oldható meg, hanem implantátumok behelyezésével is. A lehető legkedvezőbb árakon ültetünk be implantátumokat és készítünk felépítményeket. Implantátumokkal megoldható a nem megfelelő stabilitású, mozgó alsó fogsorok rögzítése is.

Implantátumok

A fogászai implantáció napjainkban rutinszerű és biztonságos beavatkozás, amely egyre népszerűbb a páciensek körében, mivel

– elkerülhető a fix fogpótlásokhoz szükséges ép fogak lecsiszolása

 – kivehető pótlások helyett komfortos fix pótlások készülhetnek

– mozgós kivehető protézisek stabillá tehetőek

Az eljárás lényege, hogy a hiányzó fog, fogak helyére egy gyökér formájú implantátumot helyez be a fogorvos. Az implantátum anyaga közel 100%-ban titán, amely nem vált ki a szervezetben allergiás reakciókat. A beültetés helyi érzéstelenítésben történik, ezért teljesen fájdalommentes, sőt mivel nem túl invazív beavatkozásról van szó, az a páciensek utólag sem éreznek fájdalmat. Az implantátumra 3-6 hónap múlva kerül fogpótlás, mivel a csontosodás ennyi időt vesz igénybe.

A páciensek legnagyobb részénél biztonsággal végezhető implantáció, de kivételt képez néhány betegség (pld. kezeletlen cukorbetegség) , egyes gyógyszerek szedése (pld. biszfoszfonátok), illetve egyes állapotok ( pld. kemoterápiát követő időszak ). Szintén kivételt képezhet , ha az  implantátum tervezett helyén a csont vastagsága nem megfelelő. Ez a probléma az esetek 70 %-ban csontpótlással kiküszöbölhető.

Az implantátum és a rá készülő fogpótlás megfelelő szájhigiéniát igényel, így akár az implantátum egész életünkben tökéletesen funkcióképes maradhat, viszont nem megfelelő tisztítás esetén gyulladás alakulhat ki körülötte, ami akár az elvesztéséhez is vezethet.

Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy ha nincs az implantációt hátrányosan befolyásoló csonthiány, gyógyszer vagy betegség, és ha megfelelő a szájhigiénia , akkor egy csak előnyökkel járó beavatkozásról van szó.

Fogszabályozás

Fogszabályozásra gyermekként és felnőttként is egyaránt szükségünk lehet.                                              

Gyermekkorban preventív fogszabályozással lehetőség van a fogazat normális fejlődésének biztosítására, az ideális funkció és esztétika kialakítására. Kisgyermekkorban a rossz szokásokról ( ujjszopás ) való leszoktatás, valamint a kóros ajak és nyelvmozgások megszüntetése még helyes irányba terelheti az állcsontok növekedését. Kisiskolás korban, a növekedés befejeződése előtt  kivehető „ éjszakai” készülékekkel dolgozunk. Fix fogszabályozó felhelyezésére általában 12 -13 éves korban kerül sor legkorábban, de ez a fogváltás ütemétől függ . Felnőttkorban leginkább a rögzített készülékek alkalmasak arra, hogy a fogazat akár egészen komoly eltéréseit is orvosolják. A klasszikus fém fogszabályozó mellett esztétikus kerámia vagy akár teljesen átlátszó zafír kristályos brackettek állnak rendelkezésre.  Az önligírozó (önzáró ) rendszerek előnye, hogy lágyabb erőkkel dolgoznak hagyományos társaiknál, a fogszabályozás így kíméletesebbé és gyorsabbá válik.

Rendelőnkben lehetőség van a legmodernebb, gyakorlatilag észrevehetetlen fogszabályozó sinekkel történő kezelésre. Ezek kisebb, főként esztétikai szabálytalanságok kezelésére kínálnak komfortos megoldást.

Fogfehérítés

Sikeres és biztonságos fogfehérítés-Philips ZOOM! WhiteSpeed

A leggyorsabb és legegyszerűbb módja a rendelői fogfehérítésnek, amelynek hatékonyságát világszerte több, mint 4 millió páciens igazolta. A rendelői fogfehérítők általában magasabb koncentrációjú hidrogén-peroxid (HP) zselét tartalmaznak, míg a ZOOM rendszer esetében ez mindössze 6 %. Ez az egyetlen EU-ban engedélyezett, ajánlott, praxisban végezhető hatásos lámpás fogfehérítő eljárás! Ennek oka, hogy a többi fogfehérítő eljárás nagy koncentrációban alkalmazza a hatóanyagot, ami a fogzománc károsodását okozhatja. Ezen rendszerek nem rendelkeznek az érzékenység kialakulását megakadályozó előkezeléssel sem, ezért jelzik a páciensek a fehérítést követő érzékenységet, és ezért kell használniuk érzékenységet csökkentő anyagokat a rendelői beavatkozás után napokig, vagy hetekig.  A professzionális ZOOM fehérítéssel 6-8 árnyalatvilágosodást lehet elérni alig másfél óra alatt. A ZOOM egy teljes szolgáltatáscsomagot foglal magába, melynek része az elő-és utókezelés is, amelyet minden más jelenleg ismert rendelői lámpás rendszer figyelmen kívül hagy.

Dentálhigiénia

Az egészséges fogágy megörzése nélkül a fogak tartó szerkezete meggyengül és az így kialakuló fogágybetegség miatt akár az összes fogunkat elveszíthetjük.A rendszeres tanácsadást, ellenőrzést, fogkőeltávolítást, polírozást nagyon fontosnak tartjuk.

Kérjen időpontot

Telefonszám: +36-70-308-0377

Rendelési idő: H-Cs: 06-18
 P: 06-13

A telefonos időpont egyeztetés a fenti rendelési időben lehetséges.