Konzerváló fogászat

Rendelési idő

H-Cs : 06-18 P 06-13

Telefonszám

70/ 30 80 377

Cím

2120, Dunakeszi, Fő út 75-81

Konzerváló fogászat - Fogmegtartó kezelések

Fogmegtartó/konzerváló kezelések a meglévő, természetes fogak megóvására, megtartására szolgálnak.

A fogmegtartó fogászati kezelések közé tartozik szuvas, sérült fogak esztétikus töméssel való ellátása, a nagyobb kiterjedésű fogszuvasodások nagy pontosságot igénylő, de esztétikailag kimagasló eredményt nyújtó inlay, onlay, overlay (betétekkel) történő helyreállítása, illetve a foltos vagy gyökérkezelés következtében szürkült frontfogak esztétikumának kerámia héjjal történő visszaadása mellőzve a korona készítést.

Esztétikus tömés

Az esztétikus tömés manapság rutin kezelésnek mondható a fogászatban, hiszen az egyik leggyakoribb fogászati probléma a szuvas, illetve a sérült fog, de egyes fejlődési rendellenesség miatt zománchibás, foltos fogak esetében is konzervatív terápia alkalmazandó. A kisebb és közepes méretű szuvasodást ellátó módszerrel könnyedén javítható a fogak egészségi és esztétikai állapota.

Egyik kiemelkedő tulajdonsága az esztétikai tömésnek, hogy tökéletesen alkalmazkodik a fog színéhez (az amalgámtöméssel ellentétben, amely mára már egy nem javasolt tömőanyag). A fényre kötő kompozit tömőanyag erősen és résmentesen tapad a fogszövethez, ezért a végeredmény egy tökéletesen fedő, illeszkedő, funkcionálisan maximálisan kielégítő, megjelenésében természetes, és rendkívül tartós anyag.

Az esztétikus, kompozit tömés előnyei:

 • erősen és résmentesen tapad, ezért azonnal terhelhető
 • hosszú élettartamú, illetve kopásálló a felülete
 • nem tartalmaz allergéneket
 • tökéletesen illeszkedik bármilyen fogszínhez
 • kiválóan kötődik a megmaradt foganyaghoz

Inlay, Onlay

Az Inlay, Onlay tömési formák ( betétek,) nagymértékben előrehaladott fogszuvasodás, a fog koronális törése ,a foganyag jelentős hiánya esetén alkalmazható eljárások. A betéteket az előzetes lenyomatok alapján fogtechnikus készíti el, mely rendkívüli pontossággal illeszkedik a kialakított üregébe, valamint esztétikus rágófelszín alakítható ki.

A maximàlis pontosság mellett a fog színéhez is maradéktalanul alkalmazkodik. Rendkívül jól illeszkedik az eredi foghoz, és annak színéhez is maradéktalanul alkalmazkodik. Ezen felül kopásálló, nem törik, nem színeződik el , valamint élettartama többszöröse, mint a hagyományos töméseknek.

Az Inlay fogtömés, vagy más megnevezésében esztétikus betétnek is nevezett tömésfajta egy olyan szilárd, speciális fogtömés, amely az őrlőfogak rágófelületének részleges vagy teljes rekonstruálására alkalmas.
Onlay, vagy más megnevezésében részeleges korona, egy olyan fogpótlási lehetőség, melynek felhelyezésére akkor van szükség, ha a fog már olyan mértékben sérült, hogy azt nem elegendő Inlay-jel pótolni.

Az Inlay és Onlay előnyei:

 • kiemelkedő stabilitás
 • hosszú távú megoldás
 • kimagasló esztétikum
 • nem tartalmaz allergéneket
 • minden szempontból alkalmazkodik a saját foghoz
 • nem törik, nem kopik, nem színeződik el
 • fémmentes

Kérjen időpontot

Telefonszám: +36 70 308 0377

Rendelési idő: H-Cs: 06-18
 P: 06-13

A telefonos időpont egyeztetés a fenti rendelési időben lehetséges.