Konzerváló fogászat

Rendelési idő

H-Cs : 06-18 P 06-13

Telefonszám

70/ 30 80 377

Cím

2120, Dunakeszi, Fő út 75-81

Konzerváló fogászat - Fogmegtartó kezelések

Fogmegtartó/konzerváló kezelések a meglévő, természetes fogak megóvására, megtartására szolgálnak.

A fogmegtartó fogászati kezelések közé tartozik szuvas, sérült fogak esztétikus töméssel való ellátása, a nagyobb kiterjedésű fogszuvasodások nagy pontosságot igénylő, de esztétikailag kimagasló eredményt nyújtó inlay, onlay, overlay (betétekkel) történő helyreállítása, illetve a foltos vagy gyökérkezelés következtében szürkült frontfogak esztétikumának kerámia héjjal történő visszaadása mellőzve a korona készítést.

Esztétikus tömés

Az esztétikus tömés manapság rutin kezelésnek mondható a fogászatban, hiszen az egyik leggyakoribb fogászati probléma a szuvas, illetve a sérült fog, de egyes fejlődési rendellenesség miatt zománchibás, foltos fogak esetében is konzervatív terápia alkalmazandó. A kisebb és közepes méretű szuvasodást ellátó módszerrel könnyedén javítható a fogak egészségi és esztétikai állapota.

Egyik kiemelkedő tulajdonsága az esztétikai tömésnek, hogy tökéletesen alkalmazkodik a fog színéhez (az amalgámtöméssel ellentétben, amely mára már egy nem javasolt tömőanyag. A fényre kötő kompozit tömőanyag erősen és résmentesen tapad a fogszövethez, ezért a végeredmény egy tökéletesen fedő, illeszkedő, funkcionálisan maximálisan kielégítő, megjelenésében természetes, és rendkívül tartós anyag.

Az esztétikus, kompozit tömés előnyei:

 • erősen és résmentesen tapad, ezért azonnal terhelhető
 • hosszú élettartamú, illetve kopásálló a felülete
 • nem tartalmaz allergéneket
 • tökéletesen illeszkedik bármilyen fogszínhez
 • kiválóan kötődik a megmaradt foganyaghoz

Inlay, Onlay tömés

Az Inlay, Onlay tömési formák ( betétek,) nagymértékben előrehaladott fogszuvasodás, a fog koronális törése ,a foganyag jelentős hiánya esetén alkalmazható eljárások. A betéteket az előzetes lenyomatok alapján fogtechnikus készíti el, mely rendkívüli pontossággal illeszkedik a kialakított üregébe, valamint esztétikus rágófelszín alakítható ki. A maximàlis pontosság mellett a fog színéhez is maradéktalanul alkalmazkodik. Kimagasló tulajdonságai közé tartozik, hogy rendkívül jól illeszkedik az eredi foghoz, és annak színéhez is maradéktalanul alkalmazkodik. Ezen felül kopásálló, nem törik, nem színeződik el , valamint élettartama többszöröse, mint a hagyományos töméseknek. Az Inlay fogtömés, vagy más megnevezésében esztétikus betétnek is nevezett tömésfajta egy olyan szilárd, speciális fogtömés, amely az őrlőfogak rágófelületének részleges vagy teljes rekonstruálására alkalmas. Onlay fogtömés , vagy más megnevezésében részeleges korona, egy olyan fogpótlási lehetőség, melynek felhelyezésére akkor van szükség, ha a fog már olyan mértékben sérült, hogy azt nem elegendő Inlay töméssel pótolni.

Az Inlay és Onlay fogtömés előnyei:

 • kiemelkedő stabilitás
 • hosszú távú megoldás
 • kimagasló esztétikum
 • nem tartalmaz allergéneket
 • minden szempontból alkalmazkodik a saját foghoz
 • nem törik, nem kopik, nem színeződik el
 • fémmentes

Gyökérkezelés, Gyökértömés

A gyulladásos eredetű fogfájás megoldása a gyökérkezelés, amely esélyt biztosít a fogak megmentéséhez. Helyi érzéstelenítéssel teljes mértékben fájdalommentes kezelés.

A gyökérkezelés lényege, hogy a fog gyökerében lévő gyulladt vagy elhalt ér- és idegszövetet maradéktalanul eltávolítsuk, majd a gyökércsatornát olyan méretűre tágítsuk, hogy azt gyökértömő anyaggal tökéletesen feltölthessük. A folyamat azonban jelentősen megváltozott az utóbbi időben. A korábbi kézzel végzett kezelést felváltották a gépi gyökérkezelő technikák, amelyek között jelentős különbségek vannak. Az általunk használt gépi eszközök a jelenleg legmodernebb technikát képviselik, amik:

 • több biztonsági elem révén kiküszöbölik a tágítók gyökércsatornába való törését
 • lehetővé teszik a gyökér hosszának és csúcsának pontos meghatározását még a tágítás alatt is
 • akár rendkívül görbe gyökerek esetén is kimagasló eredményt nyújtanak.

  A korábban kézzel végzett csatornatágítás tökéletlenségéből adódóan több alkalmas gyógyszeres lépések voltak szükségesek egy eredményes gyökérkezelés kivitelezéséhez, amely jelentősen megnövelte a kezelési időt A tökéletes gépi csatornatágítás a legtöbb esetben lehetőséget ad az akár azonnali gyökértömés elkészítésére.

Dentálhigiénia-fogkő eltávolítás

A fogkő kialakulását számos belső és külső tényező is befolyásolhatja. Köztük a fog- és szájápolás minősége, az étkezési szokások, a dohányzás, különféle betegségek, gyógyszerek, az életkorunk. Étkezések után a fogakra lerakódik egy vékony plakk réteg, mely a nyálban feloldódott étel egy része. A plakk egy idő után egyre keményebbé válik, mivel a nyálból különböző ásványi anyagokat „vonz” magához. Amennyiben pedig ez nincs időben, rendszeresen eltávolítva, akkor alakul ki a megkeményedett plakk, amit más néven, fogkőnek nevezünk. A hosszabb ideig eltávolítatlan fogkő fogágybetegséghez vezet, ami a fogak mozgásához, majd elvesztéséhez vezet. A fogak ilyen okból történő mobilitása már fiatal felnőttkorban is lehetséges.

A fogkő nemcsak a mosolyunk szépségén ront, hanem a lerakodott fogkő táptalaja a baktériumoknak is, így könnyedén okozhat fogszuvasodást , ínygyulladást, és következményes fogágybetegséget. A spontán , illetve a fogmosás során jelentkező ínyvérzés hátterében is a fogkő áll. A keletkező vér a szájüregi nedves környezetben bomlásnak indul , ami kellemetlen szájszagot okoz. A rendszeres kontroll és a fogkő eltávolítása szükséges a fent említett problémák megelőzése érdekében.
Eltávolítása évente egyszer indokolt, de a gyakoriság szükségességét a felsorolt faktorok befolyásolhatják. Erről már az első vizsgálat során képet alkothatunk.
A megfelelő fogkrémek, öblögetők kiválasztásában is segítünk szájhigiéniájának fenntartása érdekében.

Kérjen időpontot

Telefonszám: +36 70 308 0377

Rendelési idő: H-Cs: 06-18
 P: 06-13

A telefonos időpont egyeztetés a fenti rendelési időben lehetséges.

Designed by webeditor.hu